Вработените од Стрежево со домаќинска, одговорна и посветена работа успеаа да обезбедат доволни количини конзумна риба, на задоволство на граѓаните кои го препознаваат нашиот бренд – виножитна пастрмка.
Пастрмката ќе се најде на трпезите на граѓаните од Битола, пелагонискиот и југозападниот регион, во рибарниците и угостителските објекти.
Кога зборуваме за рибникот треба јавноста да знае дека
претставува аквакултурен објект, ладноводен рибник наменет за производство на виножитна пастрмка, со проточен систем на користење на водата во армирано бетонски базени.
Производствениот капацитет на рибникот изнесува околу 55000 тони годишно.
Производството се врши со набавка на порибителен материјал (рибен подмладок) кој со растење и сортирање се доведува до конзумна големина.
Основен принцип во производството на риба е обезбедување на чиста, бистра, незагадена вода со големо количество на кислород.
Рибникот ги има имплементирано сите стандарди кои се неопходни за добивање на квалитетен и безбеден производ-конзумна риба.
Фејсбук статус на Менде Граматковски, директор на „Стрежево“
Напишете коментар