По наредба на АХВ повлечен спорниот замрзнат зеленчуков микс од КАМ маркетите

Агенцијата апелира, доколку потрошувачите купиле ваков производ, пред консумација внимателно да го отворат и прегледаат, а ако утврдат присуство на страни тела, да го вратат на местото на купување и за тоа да ја известат АХВ. Агенцијата за храна и ветеринарство (АХВ) издаде забрана за промет на замрзнатиот зеленчуков микс „Сани фантази – Царски микс“ … Продолжи со читање По наредба на АХВ повлечен спорниот замрзнат зеленчуков микс од КАМ маркетите