Миланка и Дејан во еден ден калемат и до 1.500 садници на лубеница

Семејството Миjковиќ од Осипаоница кај Смедерево веќе дваесет и пет години успешно се занимава со калемење лубеници. Побарувачката е голема, а за два месеци Миланка и Дејан продаваат и до 15.000 садници калемени лубеници. Покрај редовната работа и грижата за големо домаќинство, вредните сопружници можат да калемат и до 1.500 садници од лубеница на ден. … Продолжи со читање Миланка и Дејан во еден ден калемат и до 1.500 садници на лубеница